Et enkelt stykke briller kan helt omdanne ens ansigt. Vi elsker alle et godt par shades, når vi basker i solen eller pæne specs, mens vi ser en ny Ryan Goslings film i biografen. I dag tager vi alle briller for givet, ikke også? Hvordan var det dog med briller i de gamle dage? Har du nogensinde spekuleret på hvem og hvornår kom med den utrolige idé om briller? Nå, giv det et par minutter, og du ved det.

Lad os starte med en sjov kendsgerning om receptbriller - Seneca, den meget kendte stoiske filosof og kejser Nero's rådgiver, var angiveligt en af ​​de første mennesker, der var syge af at kunne ikke læse alle de romerske bøger på grund af hans dårlige syn. Så han tog en glas skål, fyldte den med vand, læg en bog bag den og læs. Vi ved aldrig, om dette rent faktisk er sandt eller ej, men ved at kende funky Senecas side tror vi, at han ville sidde bag en skål med vand, der han læste sine elskede bøger.

Den allerførste egentlige synshjælp blev skabt omkring 1000 e.Kr. for fremsynede og blev kaldt læse-sten. Det var en glascirkel, der virkede som et forstørrelsesglas på en måde. Men hvordan på jorden var denne sten brugt i middelalderen, spørger du? Du ville simpelthen putte den oven på brevet fra din romerske penneven og læse den nyeste sladder om Konstantin VIII.

Og hvad med solbriller, kan du spørge? Jamen, solbrillerens historie startede, da romersk kejser Nero var træt af den konstante skævhed, mens man så på blodige gladiatorkonkurrencer, som du ville. Så tog han en pænt poleret smaragdsten, holdt den op for øjnene og der var de - de allerførste solbriller. I det 14. århundrede blev solbriller båret af kinesiske dommere i domstole, der simpelthen var bekymrede over, at den endelige dom ville være indlysende i deres øjne. Hvad en kølig gruppe disse kinesiske dommere var!

Den egentlige aftale for brilleindustrien var sikkert det 20. århundrede. Kom nu, lad os gå igennem det sidste århundrede sammen!

Populære eyewear: 1910 – 1940

Eyewear Polo Ralph Lauren, Giorgio Armani, Ray-Ban, Max Co

Gennem disse år var alle solbriller og receptbriller stort set de samme, med runde rammer og fornuftige farver. Langsomt og ubemærket briller blev en del af den hurtigt voksende modeindustri. I 1929 begyndte Sam Foster at sælge sine beskyttende solbriller i New Jersey, og hans Foster Grants var de absolut første masseproducerede solbriller, og de blev hurtigt en del af mode. Kort efter begyndte folk at være lidt mere eventyrlystne, især med deres foretrukne par shades. Det gælder stadig, at alt synes lidt pænere med lidt farve, ikke?

Populære eyewear: 1940 – 1970

Eyewear Kerbholz, Prada, Tom Ford, Ray-Ban

I løbet af slutningen af ​​30'erne og begyndelsen af ​​40'erne gik brillerne på en virkelig fascinerende vej. Det var især i løbet af disse år, hvor solbrillerne blev "cool". Filmstjerner begyndte at bruge et par shades som en erklæring for at gemme sig bagved, med et par der lignende disse Kerbholz; Edward H. Land opfandt Polaroid-filteret; Ray-Ban Aviator sunnies blev fabelagtigt populære og den første cat-eye blev opfundet - som var meget ligesom de Prada rammer vi har klar til dig. Og ja i løbet af disse år kan du få øje på en hunky mand med et par receptpligtige klasser, som ligner Ray-Ban Clubmaster, på hvert hjørne. Sikke nogle lykkelige år!

Populære eyewear: 1970 – 1990

Eyewear Ray-Ban, Carrera, Dolce&Gabanna, Marc Jacobs

Ved 1970'erne gjorde modedesignere og berømtheder en enorm indvirkning på eyewear markedet! Alle måtte have et par briller, der var store nok til at gøre en erklæring, meget ligesom disse Dolce & Gabbana gør. Wacky farver og runde rammer som disse Ray Bans - det er hvad blomsterbørnene elskede! Farver var den mest beundrede trend i 70'erne, og det var det sammen med receptbriller. Hvis du elsker det her, er de her perfekte specs for dig!
Synes du, at 70'erne var vild nok? På ingen måde! 80'erne kom i en endnu større stil. Alt var lidt mere nødder, og det var absolut vildt! Vi vædder på nogle af dine slægtninge slidte Aviators som disse Ray-Bans, når man læste tegneserier! Eller gemte de deres ansigter bag et par som disse Carrera dem i løbet af sommeren '85? Gå tilbage i tiden og få dine hænder på dit yndlingspar!

Populære eyewear: 1990 – 2010

Eyewear Ray-Ban, Giorgio Armani, Jimmy Choo, Pesol

90'erne var et så legendarisk årti og dets briller var ikke anderledes. Store, overdimensionerede briller var stadig i stil, men det blev langsomt skubbet til side ved mindre, finere briller, der blev stilfulde indtil meget sent på 2000-tallet. Vi ved ikke, om du har bemærket, men denne tendens er klart tilbage i år, så tro det eller ej, du vil se solbriller, der er identiske med disse eller disse Ray-Bans overalt i år!
Hvem husker Clark Kent aka Superman? Jamen vi gør det. Selvom Clark var en superhelt, var hans syn ikke så stort, så han havde et par farvede kvadreret receptbriller. Ikke kun Clark Kent's fiktive karakter bar sådanne briller! Alle ønskede at være superhuman i 90'erne, og vi tror ikke, at meget har ændret sig i 2018. Hvis din menneskelige form også har en dårlig synsvinkel, få dig stilfulde briller som disse Ray-Bans eller Persol er!
I 2010 er det berømte ordsprog 'Jo større, jo bedre' kom tilbage med store solbriller. Hvis du stadig vil hellere skjule dit ansigt fra verden, skal du helt sikkert tjekke disse Giorgio Armani solbriller eller disse Jimmy Choo! De var berømte for otte år siden, og de er chikke stadigvæk. Du kan lide dette par meget velkendte Ray-Ban Justin eller disse Ray-Ban receptbriller, hvis du leder efter et klassisk par briller, der var berømt for næsten ti år siden, og helt sikkert ikke går nogen steder hen så snart!

Sådan er det, venner, det var vores glimt på historien om briller, vi håber du lærte noget nyt! Uanset om du elsker vintagebriller, eller du hellere vil bruge dine penge på et avantgarde-par, som ingen andre har, så vil du glæde dig til at gennemse vores hjemmeside, fordi vi har det hele! Tag et kig, vi fortæller det ikke til nogen.