3.7.2019 81982 visninger 5 minut læses GÅ TIL EYERIM ONLINE BUTIK

Sådan spotter man autentiske Oakley solbriller

Oakley er en af lederne indenfor sportsbriller, der tilbyder nogle af de bedste solbriller du kan købe. Når du investerer i et par eller to, ønsker du naturligvis at sikre dig, at du køber den ægte vare, især hvis du handler online. Følg denne vejledning for at skelne de falske Oakley’s fra de ægte.

1 Kvalitet ved første blik

Hvis du holder dine nye Oakley solbriller i hænderne, skal de føles som høj kvalitet. Hængslerne skal være stabile nok, og printet på tindingerne skal være af høj kvalitet, hvis du kigger nærmere på dem.

how to spot fake oakley sunglasses

2 Kontroller indhold

Størstedelen af Oakley solbriller leveres med følgende:

Detailboks
Nye Oakley solbriller er pakket i en afmærket detailboks. Kontroller omhyggeligt alle billeder og skrifter på emballagen - de skal svare til dem, der anvendes officielt af Oakley. Denne boks indeholder også alle produktionsdetaljer, f.eks. producentoplysninger, stregkode, modelnavn, ramme og objektivbeskrivelse. Alle oplysninger på boksen skal svare til dem på solbrillerne, der er indeni.

Etui og rengøringsklud
Ægte Oakleys kommer altid i et højkvalitets etui, eller en mikrofiber pose. De indeholder begge normalt et Oakley logo, men dets mangel indikerer ikke nødvendigvis, at du har falske Oakleys i hænderne. Rengøringskluden er normalt også inkluderet i boksen. I tilfælde af en medfølgende pose, er rengøringskluden imidlertid ikke medtaget af en simpel grund - selve posen tjener som rengøringsklud, på grund af dets mikrofibermateriale, som den er lavet af. Kontroller altid kvaliteten af etuiet eller posen - hvis det ser ud til at være billigt, kan du se efter andre indikatorer for at bekræfte, om du har købt et ægte par.

Papirarbejde
I dag inkluderer de fleste designermærker et ægthedscertifikat, garantikort eller lignende materiale der ligner det. Oakleys ægthedscertifikat udfolder sig normalt i et større dokument med 'O' på toppen af begge sider. Dette certifikat er nok den mest eksplicitte indikator for et ægte Oakley-produkt. Jeg råder dig til at gå igennem indholdet - enhver typografi eller formelle fejl kan indikere en forfalskning. 

how to spot authentic oakley sunglasses

3 Tilstedeværelse af Oakley logo

Et autentisk Oakley logo er præsenteret på mange forskellige steder, herunder tindinger eller emballage.

Etui - Pose
Symbolet "O" er sædvanligvis til stede på toppen af etuiet, eller syet på hjørnet af posen.

Tinding
Oakley-logoet er også synligt på tindingen, og det kommer i 2 varianter - et simpelt 'O' tegn, der er indlejret i rammen eller 'Oakley' tegnet.  Kontroller om 'O'-formen stemmer med det officielle logo. Hvis det er malet på eller endda mangler, er det meget usandsynligt, at du har et ægte par Oakleys i dine hænder.

how to spot fake vs authentic oakley sunglasses

how to spot authentic vs fake oakley sunglasses

4 Kontroller tindinger

Hold din Oakley’s og se nærmere på dem. Indersiden af venstre tinding har et modelnavn, nummer og størrelsesdetaljer.  Alle disse oplysninger skal matche informationerne i detailboksen. Desuden kan eventuelle mangler, såsom typografier, fejl i skriftstørrelse eller mellemrum igen angive en falsk vare.

Størstedelen af Oakley-stel der er fremstillet af plast, er fremstillet af præfarvet plast, hvilket i grunden betyder, at hvis du skulle knække dine Oakleys i to, skal plastens indre farve ikke afvige fra den ydre. Dette er dog ikke 100% sandt for alle Oakley-produkter, da de også er fremstillet af andre materialer. 

how to spot fake vs authentic oakley sunglasses

5 Kontroller linser

Ætsning
Ikke alle Oakley solbriller har et ord eller mønster ætset på linsen, men nogle af dem har. Jeg har dog besluttet at inkludere dette trin, hvis du falder over en model med et mønster, som du ikke er bekendt med, og du spekulerer på, om det skal være der eller ej.

Der er Oakleys, der har nogle stilarter med 'Oakley' tegn ætset nær næsen. De modeller, der omfatter Polarized eller Prizm varemærker, indeholder respekterede ord ætset med store bogstaver på en af linserne. Desuden udgiver Oakley nogle gange specielle udgaver, som de for eksempel gjorde med et bånd til brystkræftbevidsthed.

Mærkat
Ligesom Ray-Ban, hvis du får et par Oakley solbriller med et klistermærke på linsen, er der en god chance for at de er falske. På den anden side, bør du kende forskellen mellem et klistermærke og en statisk klæbemiddel 'P' klistermærke, som Oakley sætter på produkter med polariserede linser. Disse er imidlertid ikke klæbende klistermærker, der er limet til overfladen af linsen, der anvendes på mange forfalskninger.

how to spot authentic oakley sunglasses

Bemærk, at denne retningslinje ikke garanterer ægthed, og Oakley kan foretage ændringer i deres fremstillingsprocesser. Vi vil dog altid sørge for at opdatere vores retningslinjer med eventuelle kommende ændringer, for at holde dig opdateret! 

Branislav

Jeg er eyerim medstifter - alt relateret til branding og UX er det jeg arbejder med hver dag. Jeg kan godt lide kombination af sport og filosofi - der er stadig to eller tre bøger på mit skrivebord ved siden af mit medlemskort til fitness. Jeg hader duer, og jeg bærer ikke mine briller, selvom jeg burde.

RELATEREDE INDLÆG
Top sommer mærke: Mød Horsefeathers!

En anden måned vises en anden mærkeudvidelse i vores samling. Her er vores sommerfavorit - lad os møde Horsefeathers, venner!

4 mest almindelige ansigtsformer - hvad er din?

Tæl ned til sommeren med vores Summer Face Shapes Guide og vælg de bedste solbriller til livet.

Oakley PRIZM teknologi - Lense, der revolutionerer sporten

Hvad er den hype omkring Prizm, hvordan virker det, hvad det har at byde på, og hvordan kommer denne teknologi til at være blandt de største atleter i verden?

DISKUSSION