Korrekt brillepleje er noget, du ikke bør undervurdere. Det tager lang tid at finde det rigtige par - form, farve eller mønster, der passer perfekt til din stil og præference. Så når du endelig finder 'de rigtige', vil du så ikke have dem så længe som muligt? Udtværinger, fingeraftryk, ridser, tågedannelse... Gode vaner kan hjælpe dig med at kæmpe imod alle disse og holde dine briller i god stand, i meget lang tid.

1 Brug begge hænder

Tæl med mig - hvor mange gange har du taget brillerne af med brug af begge hænder? Tja, denne vane kan være hård, men ved hjælp af begge hænder, holdes tindingerne faste og korrekt justerede. Når du bliver vant til det, kan du spare tiden hos optikeren, med at justere dine løse rammer.

how to take care of your eyeglasses tom fordNår Når du ønsker at skubbe dine briller op på din næse, må du ikke trykke på næsen med kun én finger. Det lægger pres på næsepuderne og svækker hele rammen. Brug i stedet begge hænder igen, og flyt dine briller tilbage til den rigtige position.

how to take care of your eyeglasses frame

2 Bær ikke dine briller på toppen af dit hoved

"Hvor er mine briller!?" - Har du allerede prøvet at flippe ud på denne måde, og så indset, at du var iført dine briller på toppen af dit hoved? Det bør du nu ikke gøre. Ikke alene kan de falde af hovedet og let blive beskadiget, men rammen kan også samtidigt miste sin form og fasthed.

how to take care of your glasses

3 Opbevar dine briller korrekt, når du ikke har dem på

Hav altid dit etui tæt på dig. Når du tager brillerne af, skal du lægge dem i etuiet - på den måde holder du dem ikke blot væk fra støv eller snavs, men beskytter dem også imod, at blive ridsede eller endda imod, at gå i stykker.

Næsten alle mærker inkluderer et original etui i emballagen. Uanset om det er stort og solidt, eller en mikrofiberpose (typisk for Oakley sportbriller), kan de alle hjælpe dig med at holde dine briller sikrede. Eventuelle støvpartikler, små ridser eller fnug kan medføre problemer med at se perfekt. Så gør dit bedste for at beskytte dine briller så meget som muligt.

how to take care of your eyeglasses case

4 Brug den korrekte rengøringsklud

Rengøringskluden følger som regel med i emballagen, når du køber et nyt par briller. I dag anvendes mikrofibrematerialer af høj kvalitet af alle officielle producenter, men en fast rengøringsklud kan også findes hos optiker, eller kemiker.

Undgå at undervurdere valget af rengøringsmateriale. Brug aldrig et stykke tøj, væv eller papir til at rengøre dine linser - alle disse fibre har en struktureret overflade og kan nemt ridse linsen.

how to take care of your eyeglasses cleaning cloth

5 Rens – Spray – Rengør - Gentag

For at rengøre dine briller, skal du tage dem i hånden og skyller dem med vand, før du rengør dem - hvis du ikke skyller støv eller snavspartikler ud og tørrer dem, når linsen er tør, kan du ridse dem ganske let. Når du foretrækker at bruge kemikalier til vand, skal du altid bruge sprøjter, der er specifikt lavet til dette formål.

Lad derefter dine briller lufttørre - det er den bedste måde, at undgå støv eller snavs på linsen. En anden (hurtigere) mulighed er, at tage din klud og blidt gnide på linsen på begge sider, indtil den er ren.

Gentag denne proces dagligt. Du vil holde dine briller i god stand, og dine øjne behøver ikke at kæmpe med at se igennem fnug, støv eller andet ekstra materiale, der ikke hører til der.

how to take care of your glasses cleaning process

Mens korrekt pleje er afgørende og kan hjælpe dig med at holde dine briller i god stand, er det også vigtigt at vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt at få et nyt par. Hvis du oplever træthed i øjnene, problemer med læsning fra bøger, computerskærme eller objekter, der er tæt på eller langt væk fra dig, kan det være på rette tidspunkt at besøge en optiker. Hvis tiden er nu, bør du ikke gå glip af din chance for at få 50% rabat på alle tilgængelige linser hos eyerim. Brug koden EYELENSES50 og få et skarpt syn. Udsalget slutter den 30. September.