Polariserede solbriller er ikke kun en af de mest besøgte kategorier på eyerim, men også en af de mest efterspurgt. Hvad er polariserede linser? Er dit syn ubeskyttet, hvis du ikke køber polariserede solbriller? Hvad er fordelene? Men vigtigst af alt, er det værd at betale ekstra for?

Hvad er polarisering?

Med hensyn til fysik, er lys en elektromagnetisk bølge, som vibrerer i flere geometriske retninger i rummet. Alle almindelige lyskilder, vi kender (solen, en lampe på dit værelse eller et stearinlys) producerer upolariseret lys. Det betyder, at de elektriske ladninger vibrerer i mange retninger. Processen med at omdanne upolariseret lys til polariseret kaldes polarisering, og meget groft, refererer det til at sikre, at lyset kun vibrerer i en retning.

Er du allerede udmattet? Nå, men heldigvis, er dette ikke en blog om videnskab, så lad os forklare dette for dig "på en måde selv din bedstemor ville forstå".

Der er to slags lys: lodret, ('det gode') og vandret ('det dårlige'). Lodret falder fra himlen for at blive spredt og absorberet af genstande omkring os. Dette giver os mulighed for at se. Vandret er den del af lys, som bliver reflekteret fra glatte overflader, som går direkte i vores øjne og blænder os. Det er det fænomen, vi kender som blænding.

Betyder dette, at ikke-polariserede solbriller ikke beskytter mine øjne?

Nej, slet ikke. Alle mærkevarer solbriller er udstyret med 100% UV-filtre, der opfylder de højeste EU-standarder. Linser, der er tilgængelige på eyerim, er uden undtagelse blokerende for de skadelige stråler, og tilbyder perfekt UVA, UVB og UVC beskyttelse. Polariserede linser tilbyder kun den ekstra teknologiske magi med ekstra anti-blænding komfort.

Så hvad er polariserede solbriller godt for, og hvorfor har du brug for dem?

Polariserede solbriller er gode til kørsel, for at forhindre dig i irriterende, og i mange tilfælde farligt lys, der bliver reflekteret fra vejens overfladen, eller bilhjelmen på andre biler. Fiskere og sømænd har derimod brug for polarisering, så de undgår blændende stråler der reflekteres fra vand. På samme måde er polariserede solbriller gode på ferien, for at bortfiltrere blændende reflekser, der ikke kun afspejles af havet eller sandet, men også sne og is.
Udendørsentusiaster som løbere, vandrere, cyklister eller golfspillere kan alle nyde en bedre udsigt, takket være polarisationsteknologien. Enhver skiløber eller snowboarder, kan fortælle dig hvor let blænding skjuler huller og ufuldkommenheder fra hældningen fra dit synspunkt.

what is polarization and polarized sunglasses watersportswhat is polarization and polarized sunglasses hikingwhat is polarization and polarized sunglasses wintersportswhat is polarization and polarized sunglasses cyclingwhat is polarization and polarized sunglasses fishing

Hvilke polariserede linser er de bedste?

Generelt producerer alle internationalt anerkendte mærker polariserede filtre af ekstraordinær kvalitet. Der er dog nogle producenter, der skubber den teknologiske udvikling et skridt videre. Lad os lære dem at kende.

Polariserede solbriller fra Oakley er udformningen af virksomhedens engagement i konstant optisk innovation. Oakley HDPolarized Technology eliminerer behovet for lim eller filtre, der skal påføres linsen. De støbes som en linse med et enkelt lag, og kombineret med Oakleys High Definition Optics® (HDO®)-teknologien, gør dem til en af de klareste linser, der er tilgængelige på markedet.

Maui Jim polariserede solbriller blev født på Hawaii, et af de smukkeste og mst farverige steder på jorden. Derfor udviklede Maui Jim deres PolarizedPlus2®-teknologi til at gå ud over simpel polarisering. Deres linser blokkerer ikke kun intens vandret lys, men sikrer, at du ser verden omkring dig, i de ægte levende farver og detaljer. Deres motto siger trods alt det hele: ”Farve. Klarhed. Detaljer.”

Polaroid er mærket, der bragte polariserede solbriller til folket. Som det fremgår af mærkevarens navn, alle deres produkter, fra overkommelige solbriller til daglig komfort af Polaroid Premium sortimentet, og børnekollektionen, har polariserede linser. Polaroid’s UltraSight™ linser er fremstillet af ni funktionelle elementer, herunder ridsebestandig belægning, på både yder- og indersiden.

Til slut, hvordan kunne vi næsten glemme at nævne ikonet for polarisering? Ray-Ban polariserede solbriller blev oprindeligt skabt til jagerpiloter, der skal udholde ekstreme niveauer af direkte sollys. Mere end 70 års innovation garanterer visuel klarhed, forbedret kontrast og minimalt niveau af øjenstamme. Ray-Ban tilbyder polariserede linser i flere farvevarianter for alle deres tidløse klassikere, herunder Aviator, Wayfarer og Clubmaster produkterne.

Er det det værd?

Et stort spørgsmål, som vi alle har konfronteret - er polariserede solbriller prisen værd? Jamen, lad os objektivt opsummere deres fordele og ulemper. Uanset om du bruger din dag aktivt i solen, eller om eller kørsel, cykling, eller vandring er din passion, er polariserede solbriller den bedste mulighed for dig. De:

●   Mindsker reflekteringer og blænding omkring tilstedeværelsen af sne eller vand

●   Reducerer træthed i øjnene

●   Forøger dit syns komfort, og tillader at se genstande i deres lyseste tilstande

●   Forbedrer synets klarhed, og kontrast for jordniveauobjekter

På den anden side, selvom polariserede linser forbedrer kontrast og giver bedre beskyttelse, kan de i nogle tilfælde også have nogle ulemper. Da de skaber effekten af at lave et billede på skærmen der forsvinder i visse vinkler, kan de reducere synligheden af billeder produceret af LCD-skærme (mobiltelefoner, GPS-enheder, automater). Piloter eller operatører af tunge maskiner, for eksempel, har ofte forbud imod, at benytte polariserede solbriller.

Trods de meget få ulemper mener vi, at polariserede solbriller uden tøven, er det bedre valg for dig! Uanset om du løber eller spiller golf i weekenden, kører til arbejde eller simpelthen ligger i solen, er polariserede linser et must. For mig personligt, gjorde de at jeg fik mine første Persol Steve McQueen briller, at jeg gennemgik den samme oplevelse, som da jeg købte min første iPhone. Altså, selv den gamle telefon kunne besvare opkald, tjekke e-mail og tage billeder. Men som mange ville fortælle dig, at efter at have fået den utrolige brugervenlighed og ydeevne som en iPhone tilbyder, er der ingen måde, jeg ville gå tilbage til den gamle telefon igen. Med polariserede solbriller, er det det samme.

Hvad synes du så? Er polariserede solbriller noget for dig? Tjek vores komplette sortiment af polariserede solbriller nu. Bare rolig, hvis du ikke er 100% sikker på dit valg. På eyerim har vi en 30 dages returpolitik - hvis du ikke er overbevist om dine nye polariserede briller, kan du blot returnere dem til os. Vi er sikker på, at du vil elske dem!

 


I denne artikel blev vi inspireret af disse billeder:

www.oakley.com/en/evzero-path-prizm-daily-polarized/product/W0OO9308PZDP
https://illuminataeyewear.com/public/upload/files/polarized.JPG
https://cdn.fotoagent.dk/custom_design_module/12160/images/technology/lens_performance/filter_8.jpg
https://www.sunglasswarehouse.com/blog/wp-content/uploads/2015/04/sw_polarized_fallback.jpg
https://davidjann.com/wp-content/uploads/2016/11/Polarized-vs-Non-Polarized-Sunglasses-1140x600.jpg
https://speert.com/product_images/uploaded_images/polarization-simulation-text.jpg