Online branche for briller har for nylig oplevet et stort gennembrud, og det har aldrig været lettere at købe briller online. Hemmeligheden til at vælge et par briller, der passer perfekt, er simpel: Kend din størrelse. Vi forstår naturligvis, at en fejlfri pasform er afgørende, men samtidig udfordrende. Vi har sammensat denne størrelsesguide, som muligvis kan besvare alle de spørgsmål, du indtil nu har googlet dig frem til. Lad os finde ud af alt om den perfekte størrelse, rammens dimensioner og DIY-måle hints.

Hvordan vælger man den rigtige ramme

I tilfældet med receptbriller, såvel som solbriller, er det nødvendigt at forstå flere dimensioner af rammerne, som er vigtige, når man vælger størrelsen. Hvad er disse?

  

Linsebredde er den horisontale diameter på linsen på det bredeste punkt, som optometrister normalt refererer til som 'øjnestørrelse'.

Linsehøjde måler linsen vertikalt på det højeste punkt, og den defineres ofte som 'standard'. Trods det uheldige faktum, at forskellige mærker har forskellige definitioner af 'standard' højde, er den normalt omkring 32-38 millimeter.

Brobredde måler horisontalt den del over din næse mellem linserne, der typisk varierer fra 14-24 millimeter.

Brillearmens længde måler armen fra hængslet foran til enden af armen bag dit øre, inklusive bøjningen. Den falder normalt mellem en af tre standarder - 135, 140 eller 145 millimeter.

Hvordan finder man den perfekte størrelse?

Hint #1: Tjek størrelsen på din nuværende ramme


Du er foran i spillet, hvis du allerede har et par briller hjemme. Hvis du kigger på indersiden af dine briller, vil du i de fleste tilfælde finde en række numre, der angiver din rammestørrelse og ser sådan ud: 52 [] 22 145. Hvert par briller er forskelligt, og størrelsesinformationen kan være placeret forskellige steder - normalt på indersiden af brillearmen, broen eller øredelen. Hvad betyder disse tal? Det er meget simpelt. Hvis tallene er 52 22 145, er dine rammemål:

• 52 mm linsebredde
• 22 mm brobredde
• 145 mm brillearmens længde

Når du har tjekket disse dimensioner, sammenligner du dem med dimensionerne på de briller, du lige har valgt. Hvis de er lignende, så gå videre! Det skulle være den rigtige pasform til dig.

Hint #2: Mål din nuværende ramme selv


Hvis tallene ikke er trykt på dine rammer, er det ikke verdens undergang. Her kommer det øjeblik, hvor du viser dine manuelle færdigheder frem! Nu når du allerede har lært, hvilke dimensioner du skal kende for at bestemme din rammestørrelse, kan du nemt måle dem med en millimeterlineal eller et målebånd. DIY-aktivitet for i dag er færdig, og du er igen et skridt tættere på den perfekte pasform på dine nye briller.

Hint #3: Brug et kreditkort

Vi laver ikke sjov. En kreditkortsbredde er cirka den samme som bredden på en standardlinse (også defineret som 'M' eller 'medium' størrelse), og det kan være et perfekt værktøj til at hjælpe dig i denne situation.

   

Tag et kreditkort, stil dig foran spejlet, placer en kant af kortet i midten af din næse og observer, hvor den anden kant ender. Hvis kortet ender ved slutningen af dit øje, skal du gå efter standardstørrelsen (M). Hvis det strækker sig ud over enden af dit øje, er din pasform lille (S). Hvis kortet derimod ikke engang når enden af dit øje, er din størrelse stor (L). Det er det. Hurtigt og let.

Hint #4: Brug vores virtuelle prøvning


Ud over at måle dine briller, prøv at bruge vores virtuelle prøve. Hver enkelt af os har et forskelligt ansigt i form af størrelse, form eller andre funktioner. Det magiske spejl er en fantastisk måde at se, hvordan brillerne vil se ud og passe på dig. Du kan prøve tusindvis af former, farver, typer og mærker, indtil du finder den perfekte - alt dette fra dit hjem. Fascineret af den seneste teknologi, som vi er, må vi indrømme, at disse målinger stadig ikke er nøjagtige, og vi anbefaler dig at holde en tolerance på 2-3 millimeter, når du bruger ethvert virtuelt prøveværktøj.

VIDSTE DU...?


• Mange briller er universal størrelse, så de passer til de fleste mennesker, ligesom receptbriller fra vores egen kollektion OiO by eyerim eller Kohe by eyerim.
• For det store flertal af mennesker er standardstørrelsen (M) den rigtige.
• Mange mærker fremstiller altid deres receptbriller og solbriller i standardstørrelse. De producerer kun større / mindre størrelser i tilfældet af bestsellers.

Så hvad er den rigtige størrelse? Et spørgsmål, og alligevel så mange forskellige måder at svare på. Tjek dine nuværende rammer, test dine DIY-færdigheder, tag et kreditkort ud af din tegnebog eller tænd for dit webcam og brug vores virtuelle prøvning. Du vil aldrig igen købe briller, der ikke passer! Gennemse vores eyerim e-shop og find det perfekte par til dig selv!